Toorank
Toorank

Konkurs Miodula 2017



Informacje ogólne
  1. Organizatorem konkursu jest firma Toorank Polska S.A.
  2. Konkurs składa się z dwóch etapów: eliminacji i finału.
  3. Kategoria cocktailu jest dowolna - long drink lub short drink, pre lub afterdinner -wybór należy do zawodnika.
  4. Eliminacje odbędą się w 6 miastach
    KRAKÓW 7.06.2017 - Hotel Poleski
    WROCŁAW 13.06.2017 - Black Beard Barrel & Barber House
    KATOWICE 14.06.2017 - Marysin Dwór
    WARSZAWA 27.06.2017 - Restauracja Halka
    GDAŃSK 28.06.2017 - Hotel Sadova
    POZNAŃ 29.06.2017 - Club Dragon
  5. Zgłoszenia zawodników przyjmowane są na e-mail mpb2017@miodula.com na 48h przed datą eliminacji w wybranym mieście.
  6. Finał konkursu odbędzie się 14.09.2017 w Jasienicy.
  7. 12 zawodników z najlepszymi wynikami podczas eliminacji weźmie udział w finale (2 osoby z każdego wyżej wymienionego miasta).
  8. Koszty transportu zawodnicy pokrywają we własnym zakresie.
  9. Koszt noclegu w Jasienicy dla finalistów pokrywa firma Toorank S.A.
  10. Konkurs ma formę otwartą dla wszystkich barmanów pracujących jak i dla absolwentów szkoleń i kursów barmańskich.
  11. Organizator zastrzega sobie prawo do wykorzystania wizerunku i danych osobowych startujących zawodników wraz z recepturami przygotowanych drinków.
  12. Zgłoszone do konkursu receptury stają się własnością firmy Toorank S.A.
  13. Odpowiedzi na ewentualne pytania zostaną udzielone mailowo oraz na odprawie podczas finału.

Nagrody
  1. 2000 zł + wyjazd na Bar Convent 2017 *
  2. 1000 zł
  3. 500 zł

*Wyjazd obejmuje przelot, nocleg z wyżywieniem oraz wejście na BCB.

Eliminacje

Zawodnik chcący wziąć udział w konkursie musi wykonać następujące czynności
  1. Wysłać e-mail ze zgłoszeniem chęci udziału w konkursie. Zgłoszenie musi zawierać imię i nazwisko zawodnika, numer kontaktowy, e-mail, miejsce pracy, miasto oraz kilka zdań o sobie na 48h przed datą eliminacji w wybranym miejscu.
  2. Przygotować recepturę cocktailu zawierającą min 40 ml alkoholu przypisanego do danego miasta w którym się odbywają eliminacje:
    GDAŃSK : Goldwasser
    KRAKÓW: Licor 43
    KATOWICE: Matusalem
    WARSZAWA: Villa Massa
    WROCŁAW: Stroh 80
    POZNAŃ: Sloane's gin
  3. Wykonać cocktail podczas eliminacji.
  4. Zawodnik ma 4min na przygotowanie 3 porcji koktajlu na danym alkoholu.
  5. Zasady tworzenia koktajlu są takie same jak podczas finału.
  6. 2 finalistów z każdego miasta zostanie wyłonionych po wszystkich wystąpieniach.
  7. Ostateczny głos w przypadku sytuacji spornych ma jury wytypowane do śledzenia przebiegu eliminacji.
  8. Jury ma prawo odrzucić recepturę zawodnika bez podania przyczyny.

Finał
  1. Podczas finału zawodnicy występują pojedynczo, a o kolejności decyduje losowanie
  2. Zawodnicy przygotowują cocktail z 40ml Oryginalna Leżakowana Miodula Prezydencka.
  3. Zawodnicy w finale przygotowują łącznie 4 porcje cocktailu.
  4. Kompozycje muszą być w pełni przygotowane z produktów alkoholowych firmy Toorank, niedopuszczalne jest użycie jakichkolwiek alkoholi spoza portfolio organizatora. Produkty alkoholowe na finał zapewnia organizator. Wykaz produktów znajduje się na końcu regulaminu.
  5. Wszelkie składniki bezalkoholowe, dodatki, dekoracje, szkło, sprzęt barmański, elementy stylizacji oraz rekwizyty zapewniają sobie zawodnicy we własnym zakresie również podczas eliminacji.
  6. Niedopuszczalne jest użycie syropów markowych, oraz jakichkolwiek składników własnej produkcji. Dopuszczalne jest użycie wyłącznie składników ogólnodostępnych w tym syropu cukrowego. W przypadku wątpliwości organizator ma prawo do odrzucenia danego składnika.
  7. Używanie tzw bittersów jest niedozwolone. Wyjątek stanowi angostura.
  8. Dekoracja musi składać się ze składników jadalnych i powinna być przygotowana przed startem.
  9. Ilości składników muszą być odmierzane przy pomocy cechowanych narzędzi barmańskich.
  10. Podczas finału zawodnicy występować będą przed komisją techniczną i degustacyjną. Oceniana będzie również prezentacja (nie obowiązuje ona podczas eliminacji).
  11. Wielkość koktajlu jak i zawartość alkoholu jest dowolna.
  12. Zawodnicy mają 1 minutę na przygotowanie stanowiska, przekroczenie czasu o każde pół minuty skutkuje punktami ujemnymi.
  13. Konkurs jest konkursem klasycznym i oceniany będzie zgodnie z odpowiednimi zasadami ( formularz oceny technicznej zostanie omówiony na odprawie przed finałem).
  14. Organizator zastrzega sobie prawo do odrzucenia zawodnika, receptury jak i nazwy koktajlu.
  15. Każda zaprezentowana kompozycja musi być autorską, specjalnie stworzoną na potrzeby wyżej wymienionego konkursu.
  16. Czas występu w finale jest ograniczony do 5min. Zawodnik ma 1 minutę na przygotowanie stanowiska, przekroczenie czasu o każde pół minuty skutkuje punktami ujemnymi.
  17. Podczas finału obowiązuje strój business casual.

Produkty które zapewnia Toorank podczas Mistrzostw Polski Barmanów Miodula 2017r

  • Miodula Prezydencka
  • Stroh 80
  • Prawdziwe Nalewki: Z Pigwowca, Z Derenia, Owoce Lasu, Malinowa, Z Rokitnika
  • Ratafia Kaszubska
  • Śliwowica Podbeskidzka 50%
  • Original Goldwasser
  • Miamee Orange
  • Miamee Rouge
  • Licor 43
  • Licor 43 Orochata
  • Apsinthion de Luxe
  • Villa Massa
  • Matusalem Anejo
  • Whisky Black Scott
  • Tequila Sombrero Negro Silver
  • Cognac Planat
  • Likiery Dream: Amaretto, Blue Curacao, Peach, Triple Sec, Cocos, Creme de Menthe, West Africa Cocoa Chocolate
  • Pircher Grappa
  • Van Meer's Stroopwafel
  • Cachaca 51
  • Gin Sloanes
  • Wódka Korona Polska


cofnij

Toorank

Copyright © 2015 Toorank. Wszelkie prawa zastrzeżone

Kontakt